Ανασφαλής η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό



Η κυβερνητική απόφαση να ανοίξει τώρα θέμα ασφαλιστικού έχει αιφνιδιάσει πολλούς και, μάλιστα, αρμόδιους υπουργούς. Ο πρωθυπουργός ρίχνει όλο το βάρος του για να προλάβει τη δημιουργία ρηγμάτων στην κυβέρνηση, αλλά, κυρίως, στην κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ, και επιζητεί "εθνική συναίνεση" προαναγγέλλοντας συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε ο διάλογος να γίνει στη Βουλή και στην τηλεόραση και προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει γύρο συζητήσεων με φορείς και οργανώσεις.

Η κυβέρνηση επικαλείται την πίεση

των Βρυξελλών, αποφεύγει όμως να ανοίξει τα χαρτιά της για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Κομισιόν. Μια πρώτη εικόνα των δεσμεύσεων αυτών θα δοθεί με το σχέδιο προϋπολογισμού που θα ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα και θα συνιστά ακόμη μεγαλύτερη ανατροπή των προεκλογικών δεσμεύσεων. Ενδεχομένως δε με το σχέδιο να αναθεωρείται ακόμη και το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Η επίσημη έναρξη του διαλόγου για το ασφαλιστικό θα γίνει με την αυριανή συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τη ΓΣΕΕ. Χθες, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι βρίσκονται "εκτός πραγματικότητας" όλες οι πληροφορίες που δημοσιεύονται τις τελευταίες ημέρες γύρω από τις προθέσεις της κυβέρνησης, αποστασιοποιούμενος όχι τόσο από τις πληροφορίες όσο από τους κυβερνητικούς παράγοντες που τις διοχετεύουν
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details