Το ΚΚΕ κήρυξε τον πόλεμο στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση



Τον πόλεμο στο ΠΑΣΟΚ και την Κυβέρνηση κήρυξε το ΚΚΕ, προκειμένου να εμποδίσει τις αποφάσεις ελέγχου στα οικονομικά του Περισσού, αλλά και των άλλων κομμάτων.
Η απόφαση του ΠΑΣΟΚ να ελέγξει το πολιτικό "μαύρο χρήμα" και τον αποκαλούμενο..
 "χουντικό συνδικαλισμό" προκαλεί...έντονο εκνευρισμό και το ΚΚΕ κατεβάζει τους επαγγελματίες συνδικαλιστές του και τα επαγγελματικά στελέχη του στο δρόμο για...πόλεμο. Αδιαφορεί τι είναι δίκαιο ή άδικο, τι πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει. Θεωρεί οτι θα πρέπει "να κόψει τον τσαμπουκά στο ΠΑΣΟΚ" γι αυτό και με πολιτική απόφαση θα τα κάνει όλα "γης μαδιαμ" όπου μπορεί. Προφανώς και η απάντηση του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης θα είναι 'στο ίδιο επίπεδο" και στα επίπεδα της νομιμότητας. Απο εκεί και μετά το ρεπορτάζ λέει τα εξης: Στον αέρα βρίσκεται ο διάλογος για το Ασφαλιστικό, καθώς στελέχη του ΠΑΜΕ -πρόσκεινται στο ΚΚΕ- εμπόδισαν τη συνάντηση των προεδρείων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο. Δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε οι αυριανές συναντήσεις με τον ΣΕΒ και την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου. "Θέτουμε στην κρίση του ελληνικού λαού αυτή τη στάση, πιστεύοντας ότι είναι καταστροφικό να επενδύουμε πολιτικά στα προβλήματα κι όχι στις λύσεις τους", δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. "Ενώ έχουμε διευκρινίσει σε όλα τα επίπεδα ότι δεν θα μεταφέρουμε βάρη στις πλάτες των ασφαλισμένων, ενώ έχουμε διαψεύσει όλα τα κινδυνολογικά σενάρια που γράφονται, ένα κόμμα απαγορεύει στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων να συζητήσουμε για ένα σοβαρότατο πρόβλημά μας, το Ασφαλιστικό", συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.

"Ο εκνευρισμός του υπουργού Εργασίας μαρτυρά τη βαθιά του ενόχληση για τη δράση των εκπροσώπων των ταξικών συνδικάτων (του ΠΑΜΕ) και τις θέσεις του ΚΚΕ που ξεσκεπάζουν την απάτη του διαλόγου που στήνεται για να συγκαλυφθούν τα νέα αντεργατικά προαποφασισμένα σχέδια στο ασφαλιστικό", ανέφερε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, απαντώντας στον Ανδρέα Λοβέρδο.

Νωρίτερα, η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα έδωσε συνέντευξη Τύπου, με την οποία απέκλεισε κάθε συζήτηση για το ασφαλιστικό. Σχολιάζοντας την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικού ή ακόμη και τηλεοπτικού διαλόγου, είπε ότι "δεν η ώρα των ντιμπέιτ, είναι η ώρα των συλλαλητηρίων".

"Η απάντηση του ΚΚΕ είναι πόλεμο στον πόλεμο", δήλωσε για το Ασφαλιστικό.

Για προσχηματικό διάλογο έκανε λόγο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Στρατούλης, σημειώνοντας ότι "κάθε φορά και με όποια κυβέρνηση, όταν άνοιγε το ζήτημα ασφαλιστικού και καλούνταν τα συνδικάτα σε διάλογο, οι εργαζόμενοι έβγαιναν πάντα στο τέλος ζημιωμένοι".
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details