Πέθανε η 11χρονη που είχε προσβληθεί από νέα γρίπη



Ένα κορίτσι 11 ετών, που είχε νοσήσει από τον ιό της νέας γρίπης και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας απεβίωσε, καθώς παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Την ίδια ώρα σε όλη την Ελλάδα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι άλλοι 15 άνθρωποι, ενώ αρχίζει τη Δευτέρα ο εμβολιασμός κατά τις νέας γρίπης για τις ειδικές
ομάδες πληθυσμού, τις οποίες αποτελούν οι χρόνια πάσχοντες, όσοι φροντίζουν βρέφη κάτω των 6 μηνών, οι εγκυμονούσες στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο, καθώς και οι εθελοντές αιμοδότες.
Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι από την 1η Δεκεμβρίου θα εμβολιάζονται οι υγιείς από 4 έως 49 ετών και από τις 7 του ίδιου μήνα όσοι είναι άνω των 50.
Εντωμεταξύ, σε έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ, το 66,3% του πληθυσμού δηλώνει ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο. Από αυτούς οι 6 στους 10φοβούνται για παρενέργειες, ενώ το 18% θεωρεί την γρίπη πολύ ελαφριά για να εμβολιαστεί.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιδημιολόγων τα κρούσματα νέας γρίπης στη χώρα μας αγγίζουν τις 320.000, ενώ ένας 16χρονος και ένας 70χρονος με βεβαρυμμένο ιστορικό έχασαν τη ζωή τους.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details