Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Μαγνησία είχε μαλλιοτραβήγματα
Ανακοινώθηκαν χθες το μεσημέρι τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο επικύρωσε τα ονόματα. Στη Μαγνησία, υπήρξαν μικρές εκπλήξεις, καθώς από το ψηφοδέλτιο αποκλείστηκε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πηλίου, Δημήτρης Σπανός και τη θέση του κατέλαβε ο γνωστός Βολιώτης γιατρός, Γιάννης Πολύζος. Η κατάρτιση του ψηφοδελτίου στο Νομό, δεν έγινε «αναίμακτα», καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, βέτο για την συμμετοχή της νομαρχιακής συμβούλου, Τζούλιας Τσαλίκη, έθεσε η πολιτευτής Πετρούλα Ντελεδήμου.
«Θρίλερ» με την συμμετοχή της νομαρχιακής συμβούλου κ...

Τζ. Τσαλίκη, στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος των Ευρωπαίων Νέων Σοσιαλιστών, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζήτησε από την Επιτροπή Αξιολόγησης να μην συμμετέχει η κ. Τσαλίκη στο ψηφοδέλτιο. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η κ. Ντελεδήμου ένιωσε να� απειλείται από την συμμετοχή της κ. Τσαλίκη, που, σημειωτέον, θεωρείται δεδομένο ότι θα στηριχθεί από το μηχανισμό της Νομαρχίας.
Έκπληξη, όμως, στο ψηφοδέλτιο που ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι, αποτέλεσε και η αντικατάσταση του προέδρου της ΕΑΣ Πηλίου � Β. Σποράδων κ. Σπανού, από τον γιατρό κ. Γιάννη Πολύζο.
Όπως έγινε γνωστό, προτιμήθηκε ο κ. Πολύζος, ο οποίος στις εκλογές του 2007 είχε πάρει πολύ περισσότερες ψήφους από τον κ. Σπανό.
Έτσι, στο ψηφοδέλτιο του Νομού Μαγνησίας, πλέον συμμετέχουν (κατ� αλφαβητική σειρά): Βλάχος Ιωάννης, Ζήση Ροδούλα, Καρτάλη Κωνσταντίνος, Νιζάμης Βασίλειος, Ντελεδήμου Πετρούλα, Πολύζος Ιωάννης, Τσαλίκη Νερατζούλα (Τζούλια).
Βέτο
Αναστάτωση προκλήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, όταν η υποψήφια βουλευτής, κ. Π. Ντελεδήμου απαίτησε να μην συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο η νομαρχιακή σύμβουλος.
Η απαίτησή της αυτή, όμως, προκάλεσε και την έντονη αντίδραση της δημοτικής οργάνωσης Νέας Ιωνίας, η οποία είχε εξαρχής προτείνει την κ. Τσαλίκη
Παρέμβαση στα κεντρικά όργανα του ΠΑΣΟΚ έκαναν τόσο η Νομαρχιακή Επιτροπή όσο και η ΔΟ Ν. Ιωνίας, ζητώντας να μην γίνει δεκτή η απαίτηση της κ. Ντελεδήμου, προβάλλοντας ως αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να μένει χωρίς εκπρόσωπο, ένας μεγάλος δήμος, όπως η Νέα Ιωνία, που μετρά 50.000 ανθρώπους.
Η ένταση υπήρξε μεγάλη και κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Όπως έγινε γνωστό, τηλεφώνησαν στον πυρηνικό γιατρό Γιάννη Πολύζο για να του προτείνουν να είναι και πάλι στο ψηφοδέλτιο, όπως και το 2007. Ο γιατρός είπε το «ναι» και το ψηφοδέλτιο ήταν έτοιμο να ανακοινωθεί χωρίς την Τζούλια Τσαλίκη.
Τελικά, αποφασίστηκε να βγει εκτός ψηφοδελτίου, ο κ. Σπανός, ο οποίος το 2007 είχε πάρει τις λιγότερες ψήφους και ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της κ. Τζούλιας Τσαλίκη.
Αλγεινή εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Σπανός ουδέποτε ενημερώθηκε επίσημα ότι δεν θα συμμετέχει τελικά στο ψηφοδέλτιο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το έμαθε από τα Μέσα Ενημέρωσης, αν και όπως ανέφερε σε δηλώσεις του «δεν πρόκειται να αντιδράσω σε αυτό. Ήταν μία τιμητική πρόταση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή, και προέχει η νίκη του Κινήματος».
Ωστόσο, θα πρέπει τώρα το ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, να κάνει μεγαλύτερο αγώνα για να «ανοίξει» στον αγροτικό κόσμο της περιοχής.
Στο μεταξύ, συνεδριάζει απόψε, στις 8 το βράδυ, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, για να προγραμματίσει τις περαιτέρω δράσεις της.
Τα ψηφοδέλτια στην υπόλοιπη Θεσσαλία
Στο Νομό Καρδίτσας, υποψήφιοι είναι οι εξής: Βαϊόπουλος Ιωάννης, Θεοχάρη Μαρία, Καρέτσος Χρήστος, Καφαντάρης Ευριπίδης, Παπαχαραλάμπους Αναστάσιος, Ρόβλιας Κωνσταντίνος, Σαλαγιάννης Νικόλαος.
Στη Λάρισα, το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν οι: Αλεξανδρίδου Βασιλική, Βουλγαράκη Χρύσα, Γκουντόπουλος Δημήτριος, Γραμμένος Ευάγγελος, Έξαρχος Βασίλειο, Κουρσουμή Πόπη, Λιακοπούλου Αικατερίνη, Νασιώκας Έκτορας, Ραούλης Βασίλειος, Σαχινίδης Φίλιππος και Φουτζόπουλος Θεόδωρος.
Τέλος, στα Τρίκαλα, υποψήφιοι είναι οι εξής: Γάλλου � Δαλκαφούκη Χρυσάνθη, Κασσοπούλου Λώρεν, Μαγκούφης Χρήστος, Μερεντίτη Αθανασία (Σούλα), Σπαθής Γεώργιος, Τσιάκαλος Γεώργιος και Χάιδος Χρήστος.
Δηλώσεις των υποψηφίων
Ο βουλευτής, κ. Κώστας Καρτάλης, δήλωσε: «Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ αποτυπώνει αντιπροσωπευτικά την κοινωνία και είμαι σίγουρος ότι θα τύχει της υποστήριξης των πολιτών της Μαγνησίας. Εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία και τους προσκαλώ να εμφανιστούμε στους πολίτες ενωμένοι γιατί έχουμε την ευθύνη να δείξουμε την εικόνα του νέου ΠΑΣΟΚ που διεκδικεί μια νέα πολιτική ηθική. Ξεκινάμε όλοι μαζί μια εντατική προσπάθεια για να παρουσιάσουμε στον κόσμο της Μαγνησίας τις αναλυτικές μας θέσεις και τα προβλήματα που τους απασχολούν».
Τη νέα πολιτική που θα ακολουθήσει ο Γιώργος Παπανδρέου και που έχει ανάγκη η χώρα, σηματοδοτούν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τη Βουλευτή Μαγνησίας, κ. Ροδούλα Ζήση, που δήλωσε: «Με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της νίκης ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε σε όλους το μήνυμα για μια μεγάλη και καθαρή μάχη, που θα οδηγήσει την Ελλάδα μακριά από το τέλμα.
Η σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, θα γραφεί στην ιστορία γιατί οι πολίτες έγιναν κοινωνοί της νέας πολιτικής που θα ακολουθήσει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Αυτή τη νέα πολιτική που έχει ανάγκη η χώρα σηματοδοτούν τα ψηφοδέλτια του Κινήματος. Σε αυτή την εκλογική μάχη θα μιλήσουμε για το μέλλον και για το αύριο των παιδιών μας, θα μιλήσουμε για την ανάγκη να αλλάξει πορεία η Ελλάδα.
Όλοι εμείς, που συγκροτούμε το ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας θα αγωνιστούμε για την μεγάλη ανατροπή προς όφελος των πολιτών που θα μας δώσουν την εντολή να βγούμε νικητές.
Σε όλους όσοι θα δώσουν την μάχη της νίκης του ΠΑΣΟΚ εύχομαι καλό αγώνα και στις 4 του Οκτώβρη όλοι μαζί με το λαό θα χαράζουμε μια νέα εποχή. Πυξίδα μας σε αυτή την μάχη θα είναι ο άνθρωπος, τα ιδανικά και οι αξίες μας».
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης και την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, η Πετρούλα Ντελεδήμου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε την ομάδα της νίκης. Μαζί με όλους τους συντρόφους, που στελεχώνουμε τα ψηφοδέλτια του Κινήματος σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα δώσουμε μία μεγάλη μάχη για ν� αλλάξουμε τη χώρα, να δώσουμε λύσεις και προοπτικές στους πολίτες. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου, με εμπιστεύεται για μία ακόμη φορά, μετά από τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές του 2007, να συμμετάσχω στη μάχη αυτή από την πρώτη γραμμή. Αγωνίζομαι, μαζί με όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ � και με τους νέους και τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή � με εντιμότητα, με ήθος, με αξιοπρέπεια, αλλά και με ενθουσιασμό και με δυναμισμό, για την αλλαγή και την πρόοδο. Για τους πολίτες και για τη Μαγνησία μας. Με τα ιδανικά και τις αξίες μας. Γιατί, στις 4 Οκτωβρίου, η Ελλάδα επιλέγει νέες αξίες. Και η Μαγνησία αξίζει μία νέα επιλογή!»
Σε δήλωσή του, ο πυρηνικός Ιατρός, Γιάννης Πολύζος, αναφέρει τα εξής: «Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση που μου έγινε από τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, να είμαι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (για δεύτερη φορά),στο νομό Μαγνησίας.
Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές στις 4 του Οκτώβρη είναι κρίσιμες για το μέλλον του τόπου. Το διακύβευμα κραυγαλέο και επιτακτικό όσο ποτέ άλλοτε: Μένουμε απλοί θεατές στα φαινόμενα διαφθοράς-πελατειακών σχέσεων, ασύδοτης φοροδιαφυγής, στην ανεργία των νέων, στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, στην ασυδοσία των καρτέλ και του μεγάλου κεφαλαίου ή αγωνιζόμαστε για μια δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία;
Με υψηλό αίσθημα ευθύνης στρατεύομαι με όλες μου τις δυνάμεις για μια ειλικρινή και έντιμη προσπάθεια για να δει επιτέλους μια "άσπρη" μέρα ο τόπος μου.
Καλώ όλους τους πολίτες της Μαγνησίας να συστρατευθούμε για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που της αξίζει ένα καλύτερο αύριο, με ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα. Τώρα είναι η ώρα».
«Το ΠΑΣΟΚ της Μαγνησίας με τίμησε με την πρότασή του να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο των επικείμενων βουλευτικών εκλογών», αναφέρει στη δήλωσή του ο δικηγόρος, Γιάννης Βλάχος και συνεχίζει: «Η πρόταση αυτή, που έγινε δεκτή από το Εθνικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου, αποτελεί για εμένα τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχω από το μετερίζι αυτό με όλες τις δυνάμεις μου στον αγώνα για τη μεγάλη εκλογική νίκη του Κινήματος, ώστε ήδη από τις 5 Οκτωβρίου η νέα κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου να ξεκινήσει την υλοποίηση της υπόσχεσής της στο λαό για ριζική αναμόρφωση της Ελλάδας».
Ο κ. Βασίλης Νιζάμης, δήλωσε: «Οι εκλογές της 4ης του Οκτώβρη βρίσκουν τη χώρα μας με μια κρίσιμη καμπή, οικονομική, κοινωνική, ηθική, πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών.
Θα ήθελα, τέλος, να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου, για την εκτίμηση που τρέφει προς το πρόσωπό μου, εντάσσοντάς με στους υποψηφίους βουλευτές του Κινήματος και την μεγίστη ευθύνη που απορρέει από την επιλογή αυτή και σας διαβεβαιώνω ότι, ως ενεργό και ανήσυχο μέλος της Μαγνησίας, θα αγωνιστώ για το συμφέρον του τόπου μου με τα όπλα που έχω στη φαρέτρα μου, την τιμιότητα, την ειλικρίνεια, την αγωνιστικότητα και τον καθαρό πολιτικό μου λόγο, χωρίς περιστροφές και αερολογίες».
Η νομαρχιακή σύμβουλος, κ. Τζούλια Τσαλίκη, στη δήλωσή της, ανέφερε τα εξής: «Η τιμή να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό Μαγνησίας είναι μεγάλη και πιστεύω ότι όλοι μαζί θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τη νίκη.
Η Ελλάδα δεν θα είναι ίδια μετά τις 4 Οκτώβρη και η προσπάθεια να πετύχουμε την αλλαγή είναι συλλογική.
Μαζί με τους συνυποψηφίους μου θα συμβάλλω για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και των δυνάμεων της προόδου.
Η εντολή των πολιτών να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, θα είναι καθαρή και η ευθύνη όλων μας θα είναι μεγάλη».
www.neostypos.gr
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details