Νέα έργα στο Οροπέδιο


Τρία σημαντικά αναπτυξιακά έργα εγκαινίασε το πρωί της Παρασκευής ο Νομάρχης Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Χειμάρας στους Δήμους Ξυνιάδας και Δομοκού, παρουσία του Βουλευτή κ. Χρήστου Σταΐκούρα, των Δημάρχων Ξυνιάδας κ. Κοντονάσιου, Λιανοκλαδίου κ. Κουτσοβέλη, Δομοκού κ. Τσόγκα, του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Κουτσογιαννακόπουλου, των Αντινομαρχών κ.κ. Ράπτη και Ρίζου, της εντεταλμένης Συμβούλου για θέματα Παιδείας κ. Μακρή και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

Στο πρώτο έργο, το δρόμο Αγίου Στεφάνου – Μοσχοκαρυάς το Νομάρχη κ. Χειμάρα και τους προσκεκλημένους υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και ικανοποίηση ο Δήμαρχος κ. Κοντονάσιος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και κάτοικοι της περιοχής. Παραδίδοντας το έργο αυτό ο κ. Χειμάρας, υπογράμμισε τη σημαντικότητά του, γιατί συνδέει τους Δήμους και τα Δημοτικά Διαμερίσματα του οροπεδίου Δομοκού με τη Δυτική Φθιώτιδα, ώστε η μετακίνηση των κατοίκων να γίνεται ταχύτερα και ασφαλέστερα.

Ο Δήμαρχος Ξυνιάδας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Νομάρχη και τους συνεργάτες του, τόσο για τον εγκαινιασθέντα δρόμο, όσο και για τα σοβαρά άλλα έργα, που γίνονται στο Δήμο του. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο σημαντικό αναπτυξιακό έργο, το φράγμα του Περιβολίου, προϋπολογισμού δαπάνης 3.570.000 ευρώ, που εκτελείται. Τις ευχαριστίες του εξέφρασε και Δήμαρχος Λιανοκλαδίου, για το δρόμο, ο οποίος τόνισε, ότι το έργο αυτό θα συνδράμει στην καλύτερη επικοινωνία των κατοίκων σε λιγοστό χρόνο και με μικρή δαπάνη μετακίνησης προς την περιοχή Δομοκού και αντίθετα.

Στη συνέχεια όλοι μαζί επισκέφθηκαν το υπό κατασκευήν Φράγμα Περιβολίου, όπου ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Τσάμπρας, αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά και στην όλη εξελιγκτική πορεία εργασιών κατασκευής του. Ακολούθως, ο κ. Νομάρχης εγκαινίασε τους δρόμους Καρυές – Μελιταία και Καρυές – Φιλιαδώνα, προϋπολογισμού 1.050.000 ευρώ, επισημαίνοντας, ότι οι δρόμοι αυτοί ως αγροτικοί θα εξυπηρετήσουν τους αγρότες μας και θα βοηθήσουν στη βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος.

Μετά τα εγκαίνια όλοι οι παρευρεθέντες συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού, όπου πραγματοποιήθηκε έκτακτη ευρύτατη Συνεδρίαση, κατά την οποία ο Δήμαρχος κ. Τσόγκας, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Χειμάρα για την όλη στήριξη, που παρέσχε στο Δήμο, είτε με τη χρηματοδότηση κατασκευής έργων, είτε με προσωπικές του παρεμβάσεις, για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων.

Υπογράμμισε, ότι οι δύο δρόμοι που εγκαινιάστηκαν, αλλά και τα πάμπολλα έργα που εκτελέσθηκαν θα συμβάλλουν στη βελτίωση της αγροτικής ανάπτυξης προς όφελος των αγροτών μας. Στάθηκε ιδιαίτερα στην άριστη συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου και αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο που επιτελέστηκε. Ο κ. Νομάρχης απαντώντας τόνισε, ότι όλοι μαζί πρέπει να συνεργαστούμε αρμονικά και με ειλικρίνεια, για να πάμε το Νομό μας μπροστά, αλλά και να στηρίξουμε τους αγρότες μας στους δύσκολους καιρούς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουνε.

Επικέντρωσε την ομιλία του στο νεοενταχθέν μεγάλο υδρευτικό έργο του Δ.Δ. Νεοχωρίου, που επίκειται η δημοπράτησή του και του δικτύου μεταφοράς νερού, προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ. Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε επιγραμματικά στα εκτελεσθέντα, εκτελούμενα και υπό δημοπράτηση έργα, για το μεν Δήμο Ξυνιάδας, συνολικού προϋπολογισμού 9.207.000 ευρώ, για το δε Δήμο Δομοκού 16.545.000 ευρώ. Τέλος υπογράμμισε τη στήριξη όλων των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων στο όλο έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.(πηγη παρατηρητής)
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details